Nya bilen här!

Äntligen är bilen på plats i Aira och med den kom kylskåpet och lite annan packning vi fick lämna förra gången. Nu har vi hunnit besöka en klinik till, Dilla, och den ligger verkligen ute på landsbygden. En lite klinik som vissa dagar i veckan har > 40 patienter! Vi besökte marknaden också och det var en upplevelse. Dit fraktar man nästan allt på åsna så där fanns säkert 100! För många personer var det första gången att se utlänningar så vi blev verkligen tittade på, även av kvinnorna som annars brukar titta i smyg, ställde sig rakt upp och ner och bara tittade. Vi förgyllde kanske deras dag. Det var väldigt varmt där försökte ta reda på hur högt det var över havet, ingen visste men uppskattades till 800 m. Här i Aira bor vi på 1600 möh.
Ha en fin andra Advent.

Annonser

4 reaktioner till “Nya bilen här!”

 1. Fantastiskt roligt att ni kommer er ut på landet! Hur går det med oromiffan? Den kanske kommer så småningom? Kan berätta att jag i veckan har flyttat till ”rätt” sida om Kågeälven. Bara ett par hundra meter från där jag är född. Önskar fortsatt fin adventstid!

  Liked by 1 person

  1. Riktigt roligt att komma utbpå riktiga landsbygden. Vi åker till Addis till Lucia på Ambassaden. Kontraster. Du menar att du har ny adress??
   Oromiffa är det lite si och så med..
   Ha en bra andra Advent!
   Kram

   Gilla

 2. Spännande att läsa om hur ni har det. Lycka till med allt. Här har vi firat andra advent i snöyra blandat med hagelskurar. Hoppas att ni snart har era saker på
  plats där ni bor. Kram ingbrit

  Gilla

  1. Hej
   skrev ett svar till dej häromdagen men det ser inte ut som det gått iväg. Vi har dåligt internet i Aira. Premiärtur med nya bilen så just nu sitter jag på ett hotell i Nekemte, 18 mil närmare Addis Abeba. Detta är en stor stad och här byggde svenska missionen ett sjukhus på 40 talet. Det beslogtogs 1974 men fungerar än idag och nu är det mer patienter än någonsin. Vi har varit där idag på studiebesök på neonatalavdelingen eftersom vi ska starta upp en sån avdelning på Aira sjukhus. Vi var ute och gick omkring för att försök köpa julklappar till de i vårt hus. De firar jul 7/1.
   Imorgon ska vi till Addis och lussefirande på svenska ambassaden. Det tar oss 5-6 timmar att köra 32 mil. Ha en bra lucia vem lussar hos er? Kram Monica

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s