Advent i Aira

IMG_3114

Svårt att känna adventsstämning under dagtid pga sol och värme men när mörkret fallit då stänger vi dörrarna och tänder stjärnorna. Här i landet firas första advent om 2 veckor.

Vi har varit på vårt första klinikbesök och det gav mersmak. Trevligt att komma ut på landsbygden och komma närmare folket. På fredag är det dags för nästa besök och då till en klinik som vi aldrig tidigare besökt, ca 3 tim bort med bil. Igår blev vi inbjudna till den medicinska kommittén för att presentera oss. VI tyckte det var intressant att se vilka medlemmarna är och se agendan över ämnen som tas upp på denna nivå.

Diskbänken är nu i Challia och förhoppningsvis har vi inredningen till köket innan jul. Igår började Gunnar röja undan i köket och eldade vissa skåp för att sen skura väggarna där de stått.

Vår nya bil skulle få sina nummerplåtar idag el måndag så snart är den här…….. så vi längtat efter bilen men med den kommer vårt kylskåp. Det är inte enkelt att vara utan kylskåp i värmen men det finns tillfälliga lösningar för det mesta om man byter frysklampar i kylväskan dagligen. Från en liten frys som durrar (när vi har el) så att vi nästan får huvudvärk.

Vi har sett att de flesta av er får en vit 1:a Advent vilket vi inte har möjlighet till(bara via bilder vi fått av er).

Denna morgon har markattor och goreza apor lekt i träden samt på vårt tak vilket vi hört då lördag är ledig dag.

Trevlig Advent önskar vi er alla som läser våra inlägg.

Annonser

6 reaktioner till “Advent i Aira”

 1. Vad fint ni har det!
  Vi har adventspyntning på dagens schema, så ikväll får vi också lite skön stämning 🙂
  Vi önskar er en riktigt fin 1:a adventshelg!
  Kram från Marit & Thomas!

  Gilla

 2. Hej,
  För mig är 1:a Advent förknippat med Addis Abeba och skandinavisk gudstjänst och kör. Det var ett stort event på 1970-talet. Dessutom hade jag alltid (för det mesta) luktärter i adventsstaken. De slog ut lagom till advent. Så jag tycker inte alls synd om er!
  Vi har snö, ca 1,5 dm, så jag har redan skottat och slirat med bilen hit och dit. Det är 0-gradigt, så man vet inte hur länge snön stannar.
  Jag önskar er allt gott med inredning och arbete. Det tar sin tid, men det visste ni ju.
  Kram,
  Marianne

  Liked by 1 person

  1. Hej
   Det är gudstjänst i Entotto kyrkan imorgon som vanligt. Vi klagar inte bara att det är svårt att få den riktiga adventsstämningen. Hoppas att det finns nån snö kvar i morgon. Kram

   Gilla

 3. Glad advent till er båda! Ni ser ut att ha fått det jättefint, inte så förvånad när ni sätter igång! Kul att höra att ni är på gång för fullt! Här har vi varit på Efs kyrkan på adventsgudstjänst och fått sjunga :Bereden väg för Herran, så nu känns det riktigt advent! Träffade mamma Iris på Fyrklövern i dag, hon hälsade på sin syster och vi Emmy. Ha det så gott och vet att ni är i våra tankar varje dag!

  Liked by 1 person

  1. Hej
   Tack för omtanken den behövs alla dagar vissa dagar mer när man bli uppläxade av chefsläkaren för att jag sökte information själv istället för att störa honom!! Just nu är relationen lite frostig men det är bara att pinna på.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s