NYTT KÖK?

Nu har vi varit på officiellt besök tillsammans med missionssekreteraren Erik Johansson, projektansvarig för utland Anna Claesson och våra vänner Elisabet och Lennart Lidberg i Bodji, Nedjo, Mendi och i Aira. I lördags åkte Lidbergs och vi till Tcallia för att hälsa på Herman Kruse och titta på yrkesskolan där. Vi passade på att fråga om det är möjligt att beställa nya köksskåp och bänkar. Han ville först komma till Aira och se det gamla köket. Detta gjorde han igår kväll. Han ritade upp köket och sen ska vi träffas i Addis för att leta diskbänk. Förhoppningsvis har vi ett nytt kök i augusti.

Í Mendi och Nedjo träffade vi många gamla bekanta. Det har skett stora förändringar i dessa städer under de sista 10 åren, de har verkligen växt.

I lördags tog jag ut pengar i bankomaten i Aira!

Vi har med på Gudstjänsten i Aira igår, 3½ tim, ganska livlig tillställning.

Idag har vi packat ihop huset i Aira och åkt till Nekemte med stopp i Gimbi för att hälsa på Degitu som fanns i mitt hushåll under flera år.

Vi unnar oss en övernattning i Nekemte på Shalom hotell för att få duscha i rinnande varmt vatten. Tänk vad små saker kan kännas lyxigt.

Imorgon fortsätter vi mot Addis Abeba men stannar till i Bakko för att hälsa på Amelwurk.

I Addis ska vi bl.a. passa på att gå på Red terror museet nu medans Lidbergs är kvar.

Vi har fått mycket hjälp både i och utanför huset i Aira av våra vänner.

Annonser

6 reaktioner till “NYTT KÖK?”

 1. Intressant. Hur var det med folket i Nedjo? Fungerar kliniken i Mendi? Gläds att få höra från er.

  Gilla

  1. Hej
   Nu fick jag din mailadress bra att ha när inte Facebook funkar. Träffade Mullo, Birkenesh, Zennabou, Degitu och Tekalinj i Nedjo. Befekadu mår bättre men är slapp i ena armen. Han var inte hemma utan i Nekemte. På kliniken i Mendi jobbade Teresa Fuffa + 4 andra men de hade lite patienter.Vi bodde i stenhuset längst ner där Gunnar tidigare bott. Där fanns det rinnande vatten vilket vi inte haft i Aira under de 10 dagar som vi varit där. Asfaltvägar hela sträckan men inte ner till Dallati dit vi också var.

   Gilla

 2. Ni ser ut att ha fullt upp! Kul att höra från er! Här är nog den första fina vårdagen i dag, sol och riktigt skönt. I eftermiddag är det krattardag på bönhuset, blir att stå för fika i stället för det jobbet! Ha det så bra och hälsa Lidbergs!

  Liked by 1 person

  1. Hej
   Gunnar har fått kallelse till Spine center så nu ska det börja planeras utifrån detta. Alla våra papper är inte färdiga än.

   Gilla

 3. Hej ! Det måste vara roligt att vara tillbaka på tidigare platser och träffa människor sedan förr. Här har vi ett vackert vårväder, har sett den första tornseglaren idag. Imorgon blir det vårsådd. Må så gott! Kram Margareta

  Liked by 1 person

  1. Hej
   Trevligt att träffa gamla bekanta. Alla kliniker vi besökte, 4 st, hade ssk som vi kände, flera av dem hade vi undervisat förra gången vi jobbade här. Gunnar har nu fått kallelse till Spine center för läkarundersökning så vi åker hem och landar 22/5. Den dag Jonatan fyller 25 år få se om de kan komma till Sthlm då. Är det mest grönsaker som du ska så? Sköt om Dej! Kram Monica

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s